Opgeslagen geschiedenis in Google makkelijker te wissen 2019-05-03T10:21:57

Mouzen is armsteun tegen muisarm

TomTom Go Premium: Wegrijden, lichten uit

Opgeslagen geschiedenis in Google makkelijker te wissen

Opgeslagen geschiedenis in Google makkelijker te wissen

Google bewaart het liefst álles. Wie zijn bezochte plaatsen (locatiegeschiedenis) en web- en app-activiteit wilde wissen, moest dat handmatig doen. Móest, want Google komt nu met een auto-wis-functie.

Gisteravond is Google begonnen met het uitrollen van nieuwe beheer-opties. Je kunt instellen dat je wilt dat de data gewoon bewaard blijft, maar ook dat de data na 3 of na 18 maanden automatisch verwijderd moeten worden.

Ben ik dáár geweest???

Heb je nog nooit naar deze instellingen gekeken, dan is het sowieso slim om dat eens te doen. Met name Locatiegeschiedenis kan voor sommige mensen nogal als een schok komen. Want ja, Google weet heel veel van je. Zelf zegt Google dat het natuurlijk heel nuttig is om al deze data te bewaren – om je bijvoorbeeld een leuk restaurant in de buurt te kunnen aanbevelen, de beste rijroute aan te bieden of je sneller te laten zoeken bijvoorbeeld. De grote vraag is natuurlijk: wat is er voor jou en jouw privacy echt belangrijk? Is het voor jou echt nuttig dat al deze gegevens altijd bewaard blijven?

Snel kijken

Is het antwoord nee, check dan je smartphone of de opties al naar jouw account zijn uitgerold. Nog niet? Google zegt zelf dat het uitrollen een aantal weken in beslag zal nemen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord