Oplossen gaten Adobe duurt nog bijna vier weken 2013-11-04T17:06:04

Audi A8 met Google Earth

Verwijdert Google beelden van Berlusconi?

Oplossen gaten Adobe duurt nog bijna vier weken

Oplossen gaten Adobe duurt nog bijna vier weken

Een aantal gaten in Adobe Reader en Acrobat 9.2, die sinds deze week actief misbruikt worden door hackers, wordt pas 12 januari gerepareerd.

Een aantal gaten in Adobe Reader en Acrobat 9.2, die sinds deze week actief misbruikt worden door hackers, wordt pas 12 januari gerepareerd. Dat betekent dat gebruikers nog bijna vier volle weken gevaar lopen.

Adobe meldt een patch buiten de reguliere update-cyclus om (bij Adobe is dat één keer per kwartaal) wel overwogen te hebben, maar daar heeft het bedrijf vanaf gezien omdat het zeker nog twee tot drie weken duurt voordat de patch überhaupt af is. Een tusssendoor-update zou het verdere patch-schema in gevaar brengen.

Als noodoplossing raadt Adobe gebruikers aan om javascript uit te schakelen. Dat kan door Reader te openen, naar Preferences te gaan, daar het tabblad Javascript te kiezen en het vinkje voor het vakje waarin 'Enable Acrobat javascript' staat uit te schakelen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord