Origine Windows XP bureaubladachtergrond 2013-11-04T16:26:32

Google+ accepteert enkel echte namen

Skype opent app-store

Origine Windows XP bureaubladachtergrond

Origine Windows XP bureaubladachtergrond

Een van de meest bekeken foto’s ter wereld is waarschijnlijk  de standaard bureaublad-achtergrond van Windows XP. Veel mensen denken dat het om een Iers landschap gaat. De groene heuvel die is gefotografeerd door Charles O’Rear blijkt echter helemaal niet Iers te zijn.

O'RearDe naam van het bureabladachtergrond is ‘bliss’ maar in Nederland staat het bekend als ‘Ierland’. Niet zo gek dus dat men denkt dat de groene heuvel geschoten is in Ierland, helemaal gezien de naam van de fotograaf. Sommige XP-gebruikers denken zelfs dat het om een zwaar bewerkte foto gaat maar volgens de Amerikaanse fotograaf Charles O’Rear is het niet digitaal gemanipuleerd. De foto is gemaakt in 1996, ver voordat XP in de schappen lag en is gemaakt in Californië, in Sonoma County.

Flinke vergoeding voor de foto


O’Rear mag niet bekendmaken wat hij heeft ontvangen voor de foto. Wel geeft hij aan dat het om een substantieel bedrag gaat en dat er maar één foto (van een nog levende fotograaf) meer heeft opgebracht. Het betrof de foto van Bill Clinton die Monica Lewinsky omhelst toen hij nog president was.

Het landschap 10 jaar later


In 2006 is er weinig meer over van het originele landschap dat door de fotograaf op de gevoelige plaat is vastgelegd. De groen heuvel huisvest nu een wijngaard.

Bliss today

De Nederlander JW Van Wessel zocht de exacte locatie op Google Maps (coördinaten: 38.248966, -122.410269) op en maakte screenshots van alle windrichtingen vanuit het standpunt van de fotograaf:

Bliss front

Voor

bliss achterkant

Achter

bliss links

Links van de fotograaf

bliss rechts

Rechts van de fotograaf

[Via: Napavalleregister]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord