Overheid kondigt Europees keurmerk voor veilige clouddiensten aan 2019-07-15T11:05:17

Janus-tablet is stiekem ook e-reader

Wil jij in je eigen omgeving een elektrische fiets testen? Geef je dan nu op!

Overheid kondigt Europees keurmerk voor veilige clouddiensten aan

Overheid kondigt Europees keurmerk voor veilige clouddiensten aan

We werken steeds vaker in de cloud en we bewaren steeds meer in de cloud. Maar hoe weet je of de dienst die je daarvoor gebruikt betrouwbaar is? Een nieuw Europees keurmerk moet aan die twijfel een einde maken.

Het keurmerk voor veilige clouddiensten is onderdeel is van een bredere Europese wetgeving voor cybersecurity-certificering van ICT-producten en diensten. Een werkgroep waarin verschillende internationale partijen hebben samengewerkt heeft inmiddels een voorstel ingediend, dat waarborgt dat aangesloten aanbieders aan de Europese digitale veiligheidseisen voldoen. Dit geeft gebruikers zekerheid over de veiligheid van de clouddienst en hun data.

Cloud-aanbieders vergelijken

Omdat aangesloten aanbieders aan dezelfde digitale veiligheidseisen voldoen, wordt het makkelijker om binnen de EU  verschillende aanbieders te vergelijken. Het Europese Agentschap voor netwerk- en informatiebeveiliging (ENISA) zal het voorstel van de werkgroep nu verder uitwerken

"Zekerheid is belangrijk"

Focco Vijselaar, Directeur-generaal Bedrijfsleven & Innovatie bij het Ministerie van Economische Zaken, is blij met het voorstel. “Clouddiensten worden steeds belangrijker voor de Europese digitale economie. Nederland heeft als internationaal georiënteerde economie en knooppunt van data in het bijzonder belang bij een veilig en toegankelijk digitaal domein. Ik ben blij dat er op Europees niveau een stap wordt gezet om meer zekerheid over de veiligheid van clouddiensten te bieden.”


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord