Overheid start proef met veelomvattende ov-app 2018-06-27T12:16:17

Eve Aqua is een slimme watersproeier voor de droge zomermaanden

Noors onderzoek: 'Nieuwe privacy-wet werkt vaak averechts'

Overheid start proef met veelomvattende ov-app

Overheid start proef met veelomvattende ov-app

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat investeert 20 miljoen in een proef met een nieuwe app, die reizen in het openbaar vervoer moet stroomlijnen. Het concept draagt de naam Mobility as a Service (MaaS).

De overheid heeft één app voor ogen waarmee je van deur tot deur kunt reizen, rekening houdend met overstappen tussen verschillende soorten voertuigen en vervoersbedrijven. Daaronder vallen naast bus en trein ook relatief  nieuwe initiatieven zoals deelfietsen. Bedoeling is dat je via de MaaS-app de reis ook kunt afrekenen.

Zeven regio's

Het duurt nog wel een hele poos voordat de app overal beschikbaar is. De proef start pas in 2019 en duurt dan twee tot drie jaar. De eerste regio's die er aan mee gaan doen, zijn Rotterdam, Amsterdam, Eindhoven, Limburg, Groningen/Drenthe, Twente en Utrecht/Leidsche Rijn.

Woon je in een van bovenstaande gebieden, sla dan dit pdf-document er op na om te lezen hoe het er bij jou straks uit gaat zien. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord