© CIDimport

PayPal lanceert handige shoppingsite

Geplaatst: 23 november 2010 - 09:45

Aangepast: 27 augustus 2022 - 10:29

Redactie ID.nl

PayPal is inmiddels een redelijk bekend begrip. Makkelijk afrekenen in webshops, zonder creditcard- of bankgegevens in te hoeven voeren in de webshops.

PayPal is inmiddels een redelijk bekend begrip. Makkelijk afrekenen in webshops, zonder creditcard- of bankgegevens in te hoeven voeren in de webshops. Nu heeft PayPal een website gelanceerd waarop de online shopper overzichtelijk allerlei aanbiedingen van diverse shops voorgeschoteld krijgt. En natuurlijk kun je in die shops met PayPal betalen.

Makkelijk zoeken
Op de homepage van de nieuwe site staat dagelijks een nieuwe aanbieding. Verder zijn er aanbiedingen te vinden van allerlei webshops waar je met PayPal kunt betalen. De site biedt, dankzij een samenwerking met Beslist.nl, een overzicht van de meest populaire producten in elke productcategorie, zodat consumenten direct kunnen zien wat anderen aanschaffen in die categorie. Consumenten kunnen zowel op alfabet als op categorie zoeken, zodat ze de webwinkel waarnaar ze op zoek zijn snel kunnen vinden. Consumenten kunnen op de site ook eenvoudig aangeven welke webshops ze het leukst vinden.

Derk Wagelaar, Marketingdirecteur bij PayPal: "Inmiddels kun je bij 36 procent van de Nederlandse webwinkels betalen met onze online betaalmethode. Door de leukste shops overzichtelijk bij elkaar te zetten, ondersteunen wij de fanatieke online shopper die zijn aankopen met PayPal wil betalen. Wij bieden onze webwinkeliers met deze site een nieuwe manier om hun beste aanbiedingen te promoten."

Kritisch


Een kritische noot vonden we hierbij overigens wel van toepassing: er zijn veel meer websites die op vergelijkbare manier diverse shops doorzoekbaar maken, zoals Sjopze.nl, dus zo nieuw is het concept niet. De vraag is dus hoe PayPal zich gaat onderscheiden, afgezien van de manier waarop je kunt betalen. Immers, in veel Nederlandse webwinkels kun je ook veilig betalen met iDeal.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten