Pc- en laptopverkoop nadert recordjaar 2021-01-13T10:06:11

Excel: lege cellen vullen met dezelfde inhoud

Review: Dell XPS 15 2020

Pc- en laptopverkoop nadert recordjaar

Pc- en laptopverkoop nadert recordjaar

Nieuwe desktop-pc's en laptops zijn door de coronacrisis niet aan te slepen. Aan het einde van dit jaar is het aantal geleverde computers gestegen tot 300 miljoen. Een dergelijk hoog aantal werd voor het laatst in 2008 aangetikt.

Dat meldt persbureau Reuters op basis van verkoopgegevens van marktanalisten Canalys en IDC, en gesprekken met pc-fabrikanten Acer en Dell. Het aantal leveringen van pc's en laptops steeg het afgelopen jaar met 15 procent ten opzichte van 2019. Tablets werden hiervoor niet meegerekend, maar daarvan werd eerder ook al vastgesteld dat ze het afgelopen jaar de winkels uitvlogen. 

Veel huishoudens hebben niet meer genoeg aan één gezamenlijke pc, omdat er meer thuis gewerkt en gestudeerd wordt. Dat verklaart deels waarom de verkoop nu zo hard gaat. Elk gezinslid heeft nog meer dan voorheen baat bij een eigen computer. Hierdoor zijn er naar verwachting eind volgend jaar 1,77 miljard pc's en tablets actief in gebruik.

Tekorten tot en met 2022

Kopers hebben wel meer geduld nodig dan gebruikelijk. Door een tekorten aan componenten, loopt de levertijd van computers op tot soms wel enkele maanden. Pas na 2022 zou het productieproces weer wat stabiliseren. Zodat je die ene laptop die je op het oog hebt, gewoon de volgende dag al in huis hebt.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord