Petitie voor roodharige emoji krijgt veel steun

© CIDimport

Petitie voor roodharige emoji krijgt veel steun

Geplaatst: 5 juni 2015 - 10:28

Aangepast: 20 september 2022 - 07:54

Randolf Bouwma

Een petitie die Apple wil dwingen roodharige emoji toe te voegen in iOS is meer dan 12.000 keer ondertekend. Daarmee hebben de initiatiefnemers hun doel bijna bereikt. Ze hoeven de handtekeningen alleen nog maar over te dragen aan Apple.

Petitie voor roodharige emoji krijgt veel steun

De organisatoren van Ginger Parrot waren in eerste instantie verheugd toen Apple een tijdje geleden 300 nieuwe emoji uitbracht. Daar bleek echter geen emoticon met rood haar tussen te zitten. Wel emoji's met een andere huidskleur dan blank. Maar dat is niet voldoende.

"Als je diversere emoticons uitbrengt, waarom zitten er dan niet een paar roodharigen tussen?", vraagt Ginger Parrot zich af. Twee procent van de wereldbevolking heeft rood haar, en de organisatie rekende uit dat dit gelijk staat aan 138 miljoen roodharige iPhone-gebruikers.

Niks verplicht

Ook de petitie tekenen? Dat kan op Change.org. Apple is daarmee nergens toe verplicht, maar kan zo wel op een probleem worden gewezen waarvan het bedrijf zelf wellicht niet weet dat het bestaat.

Zo paste Google onlangs zijn vertaaldienst nog aan, nadat bleek dat deze homoseksuelen beledigde. Ook dat euvel werd aangekaart middels een online petitie.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten