PhotoMath rekent sommen uit via smartphonecamera

© CIDimport

PhotoMath rekent sommen uit via smartphonecamera

Geplaatst: 22 oktober 2014 - 11:01

Aangepast: 27 augustus 2022 - 00:21

Redactie ID.nl

Zelf lastige rekensommen oplossen is verleden tijd voor scholieren met een smartphone dankzij PhotoMath. Deze app doet al het werk voor je via de ingebouwde camera van het toestel.

Na het laden van de app richt je de camera op een wiskundige formule. PhotoMath toont je direct het antwoord, en ook hoe de berekening tot stand is gebracht zodat je er ook nog iets van leert.

Tenminste, dat is het idee van MicroBlink. Dit bedrijf heeft de app ontwikkeld en gratis uitgebracht voor iOS en Windows Phone. Volgend jaar komt er tevens een Android-variant uit. 

Acceptgiro

MicroBlink ontwikkelde eerder al een app voor het 'lezen' van acceptgiro's, om zo via de smartphone betalingen te doen. Dat is veel gemakkelijker en sneller dan lange codes met de hand invoeren. De technologie daarachter is nu ook ingezet om PhotoMath mogelijk te maken.

Overigens kan deze geen handgeschreven sommen analyseren. Het werkt alleen met sommen op een beeldscherm of in een ouderwets wiskundeboek. Het bedrijf blijft de app doorontwikkelen om telkens meer verschillende formules te kraken.

PhotoMath from MicroBLINK on Vimeo.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten