Piepjonge Vine-toppers verdienen bakken met geld 2014-03-12T13:30:11

Deze pingpongrobot is niet beter dan de mens

NSA verstuurt malware om internetverkeer te onderscheppen

Piepjonge Vine-toppers verdienen bakken met geld

Piepjonge Vine-toppers verdienen bakken met geld

Ze zijn piepjong, nog volop aan het puberen én verdienen bakken met geld. De sociale mediasterren van Vine – een zes-seconden-videoplatform – zingen niet de sterren van de hemel en zijn anderszins ook niet bijzonder onderlegd. Wel verdienen ze met voornamelijk grappige filmpjes bakken met geld.

Anders dan bij Instagram en Twitter vind je tussen de top-Viners bijna geen celebrities, maar jonge tieners die vastbesloten zijn een slaatje te slaan uit het platform dat recent is overgenomen door Twitter. De horde onbekende tieners komen voornamelijk uit net zulke onbekende Amerikaanse steden. Het zijn voornamelijk knappe tienerjongens en mooie, ietwat verwende en shoplustige meisjes, met daartussen af en toe een verdwaalde B-celebrity. Zoals Brittany Furlan, volgens haar IMDB-profiel bekend van onder andere Reality Hell en Bra League.

Studeren met behulp van Vine

Het investeren in een Vine-account is voor deze pubers absoluut de moeite waard: de top-accounts hebben een paar miljoen volgers en verdienen voor één revine (het doorplaatsen van een filmpje van iemand anders) zo’n 2000 dollar. Voor een campagne kunnen ze rond de 20.000 dollar vragen. En daar kun je prima je studie van betalen.

Óp de rode loper

Dat de tieners openstaan voor zakelijke voorstellen blijkt uit een blik op hun profiel. Daar staan bijna altijd gegevens voor het doen van zakelijke voorstsellen op vermeld. Naast genoeg dollars levert dat ook leuke tripjes op: zo mocht Viner Marcus Johns filmpjes vanaf de rode loper maken en werd Lauren Giraldo uitgenodigd bij de Grammy’s. Hopelijk duurt het niet al te lang meer voordat ze zelf een plek op die rode loper hebben weten te veroveren. 

Bron: de Volkskrant 

 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord