Pietitie schaart meer dan twee miljoen Facebookers achter zich

© CIDimport

Pietitie schaart meer dan twee miljoen Facebookers achter zich

Geplaatst: 25 oktober 2013 - 07:07

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:01

Redactie ID.nl

Al meer dan twee miljoen Nederlandse Facebookgebruikers spreken zich uit tegen de afschaffing van het sinterklaasfeest. De Facebookpagina Pietitie is in twee dagen al door meer dan twee miljoen Facebookgebruikers geliket. Gisteren rond half acht ’s avonds werd de twee miljoenste ‘vind ik leuk’ uitgedeeld.

De pagina, opgezet door reclamemakers Kevin van Boeckholtz en Bas Vreugde, behaalde afgelopen woensdag al zijn miljoenste like. “We zijn overdonderd hoe snel het gaat”, vertelt Bas Vreugde aan ANP. De twee weten nog niet wat er uiteindelijk met de Pietitie wordt gedaan.

De Facebook-pagina is in het leven geroepen ter ondersteuning van de site Pietitie.nl die oproept de petitie ‘Zwarte Piet moet blijven’ te tekenen die is gericht aan de Nederlandse gemeenten. Vooral de eerste dagen lieten gebruikers van het sociale netwerk flink van zich horen: de pagina werd ongeveer 500 keer per seconde geliket. Dit aantal is inmiddels teruggelopen naar vijf tot twintig likes per seconde.

De actie is er een van vele die de afgelopen tijd zijn gestart als reactie op de commotie rond Zwarte Piet. De discussie bereikte een voorlopig hoogtepunt nadat mensenrechtenonderzoeker Verene Shepherd van de Verenigde Naties afgelopen week pleitte voor de afschaffing van het Sinterklaasfeest. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten