Pig Chase: Gamen met echte varkens 2013-11-04T16:17:39

Buma/Stemra en filmstudio's downloaden zelf van BitTorrent

Van XP naar Windows 7: Windows Easy Transfer

Pig Chase: Gamen met echte varkens

Pig Chase: Gamen met echte varkens

Moet je het altijd afleggen tegen je tegenstanders in Wordfeud? Dan is Pig Chase misschien een game voor jou. In dit spel neem je het namelijk niet op tegen taalvirtuozen (of cheaters) maar tegen echte varkens.

Onderzoekers van Wageningen Universiteit en ontwerpers van de Hogeschool voor de Kunsten hebben een game bedacht waarmee mensen en varkens tegen elkaar kunnen spelen. Het idee achter het spel is dat varkens zich minder vervelen. Volgens filosoof Clemens Driessen van Wageningen Universiteit, vervelen varkens zich snel omdat het slimme dieren zijn. Het spel zou verveling,  agressie en het staartbijten onder varkens tegengaan. Varkenshouders zijn sinds 2001 verplicht om geschikt hokverrijkingsmateriaal aan te bieden om dit tegen te gaan. Pig Chase is het eerste ontwerp wat daarbij kan helpen.

Pig Chase stal

Het spel

Een scherm in het hok van de varkens toont een soort lichtbal die de speler via zijn iPad over het scherm kan bewegen. De menselijke spelers in dit spel kunnen via een iPad een lichteffect op de stalmuur besturen, de speler leidt het varken dan langs bepaalde doelen. Dit eerste spel is vooral bedoeld als concept dat in varianten verder uitgewerkt moet worden.

Gamende hagedis

Hoe goed de varkens kunnen gamen weten we niet, maar we maken waarschijnlijk meer kans dan wanneer we Ant hunt tegen deze baardagaam moeten spelen:

[Via: De Gelderlander]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord