Piratenpartij: Colleges gratis online zetten 2013-11-04T15:59:17

Olympische Spelen afsluitingsceremonie Google Doodle

Google strijdt tegen piraten

Piratenpartij: Colleges gratis online zetten

Piratenpartij: Colleges gratis online zetten

De Piratenpartij heeft  hogescholen en universiteiten opgeroepen om hun colleges in het nieuwe studiejaar op te nemen en op internet te zetten.

De partij wil vrije toegang tot informatie en vindt dat de onderwijsinstellingen de colleges online moet zetten, indien ze met publiek geld worden bekostigd en iedereen daar dus gebruik van moet kunnenmaken. Niet alleen zou zo de informatie beschikbaar komen voor een breder publiek en studenten beter helpen een goede studiekeuze te maken, ook de docenten kunnen baat hebben bij het online plaatsen van colleges. Zo kunnen ze docenten ook hun collega’s aan het werk zien op andere onderwijsinstellingen en daar inspiratie uit putten.

Piratenpartij wil wetsvoorstel indien nodig

De Piratenpartij doet mee aan de aankomende verkiezingen op 12 september en zegt dat wanneer ze worden verkozen en de onderwijsinstellingen weigeren om de stof beschikbaar te stellen, dat ze een wetsvoorstel zullen indienen om de colleges onder vrije licentie beschikbaar te stellen.

[Via: De Telegraaf]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord