Pixel-uniform leger VS is fiasco van $5 miljard

© CIDimport

Pixel-uniform leger VS is fiasco van $5 miljard

Geplaatst: 26 juni 2012 - 05:36

Aangepast: 27 augustus 2022 - 06:28

Redactie ID.nl

Het camouflagepak van het Amerikaanse leger dat gebruik maakte van zogenaamde ‘pixillation’ wordt nu gezien als een kolossale fout. Het pak valt in alle situatie op in plaats dat het camoufleert. Een flop die de Amerikaanse belastingbetaler al met al zo’n 5 miljard dollar kost.

Het pixelpatroon lijkt op het patroon dat we vinden op internet als tekst onleesbaar wordt gemaakt of beeld wordt gecensureerd of zoals we dat terugvinden in QR-codes. The Daily laat weten dat soldaten ontevreden zijn over het pixellated camouflage-uniform dat in 2004 werd ingevoerd onder de naam Universal Camouflage Pattern (UCP). Het groen-grijze pak zou te veel opvallen. Volgens een defensiespecialist zou het pak in elke situatie inzetbaar moeten zijn maar faalt het juist in elke situatie.

Pixel-uniform leger VS is fiasco van $5 miljard-15767286

© CIDimport

Het pixel-patroon op deze pet doet het beter online dan op het slagveld

Nieuw patroon in ontwikkeling

Het leger zou nu dus ook afstappen van een camouflagepak dat overal inzetbaar is en nu pakken ontwikkelt die speciaal voor de situatie geschikt zijn. Wel zou er een neutralere print worden ontworpen die breder inzetbaar is en voor de duurdere legerkleding. Via computersimulaties worden de prints getest en ook worden de pakken op zes verschillende locaties wereldwijd in de praktijk getest. Tot het nieuwe design er is (kan een jaar duren), zullen soldaten gebruik gaan maken van een groenachtig pak genaamd MultiCam.

[Via: The Daily]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten