Play Music maakt aanbevelingen op basis van luistergedrag 2016-11-14T11:24:16

Review: Acer Chromebook R11

Mini-NES is even nostalgisch als uitverkocht

Play Music maakt aanbevelingen op basis van luistergedrag

Play Music maakt aanbevelingen op basis van luistergedrag

De Play Music-app van Google krijgt een opfrisbeurt. Naast een vernieuwde layout krijg je voortaan ook aanbevelingen voor muziek waarvan Google denkt dat je het graag wil luisteren.

Google volgt in de voetsporen van Apple Music en Spotify, die ook beide je luistergedrag analyseren en je zodoende op-maat-gemaakte afspeellijsten aanbieden. Google gaat echter nog een stapje verder door ook je locatie een rol hierin te laten spelen.

Zo weet Google bijvoorbeeld wanneer je een sportschool binnenloopt, en krijg je vervolgens opzwepende muziek voorgeschoteld. Ook wordt er gekeken naar het weer. Merkt Google op dat je thuis bent en het buiten regent, dan toont Play Music rustigere muziek.

Toestemming

Overigens doet Google dit niet zomaar, je moet er wel eerst toestemming voor geven. De vernieuwde versie van de app wordt deze week uitgerold voor Android, iOS en de desktopversie van Play Music.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord