Politie Duitsland maakt ‘nazi-Shazam’ om verboden liedjes op te sporen 2013-12-05T10:08:21

Nederlands botnet steelt twee miljoen zwakke wachtwoorden

Yota Devices maakt smartphone met twee schermen

Politie Duitsland maakt ‘nazi-Shazam’ om verboden liedjes op te sporen

Politie Duitsland maakt ‘nazi-Shazam’ om verboden liedjes op te sporen

De Duitse politie heeft een eigen applicatie ontwikkeld die naziliederen kan herkennen. De app wordt daarom de ‘nazi-Shazam’ genoemd, naar de populaire muziekapplicatie die in korte tijd de naam en artiest van afgespeelde nummers kan herkennen.

Volgens de politie van Duitsland wordt nazimuziek gebruikt door neonazi’s om jongeren te ‘lokken’. Dit laat de Duitse krant Der Spiegel weten. De applicatie van de politie moet gebruikt worden om vlug in te kunnen grijpen wanneer er nazimuziek wordt gedraaid op bijvoorbeeld internetradiostations. Volgens de Duitse krant moet het gebruik van de app kosten besparen en werkt hij bovendien erg snel. 

De Duitse overheidsdienst verbiedt haatdragende muziek voor jongeren en heeft daarom vorig jaar 79 liederen geïndexeerd omdat ze racistisch zijn of nazistische teksten bevatten. Het is nog niet helemaal zeker of de speciale applicatie ook daadwerkelijk ingezet mag worden. De Duitse justitie vraagt zich af of het gebruik van de app in bijvoorbeeld een zaal kan worden gezien als audio-surveillance en daarmee als inbraak van privacy.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord