Politie: "Gebruik FaceApp niet" 2019-07-29T09:33:59

Review: Samsung Space Monitor LS32R750U

Windows 10: zoeken

Politie: "Gebruik FaceApp niet"

Politie: "Gebruik FaceApp niet"

Via berichten op Facebook raadt de politie gebruikers van de polulaire app FaceApp aan om deze zo snel mogelijk te verwijderen. Volgens de politie is de app niet veilig en worden Europese veiligheidsregels aan de laars gelapt.

FaceApp is een app voor Android en iOS waarmee je foto's van jezelf of anderen ouder of jonger kunt laten lijken door ze via de cloud van de makers van de app te uploaden. Volgens de politie bewaart de app niet alleen je foto's, maar ook het ip-adres van je telefoon, smartphonegegevens en plaatst het ongemerkt cookies op je smartphone.

Wanneer een een app in het buitenland wordt gemaakt en op de Europese markt is aangeboden, moet het bedrijf achter de software zich aan de Europese regels omtrent privacy houden. FaceApp lijkt dat echter niet te doen. 

App bestaat al langer

FaceApp is geen nieuwe app, maar de laatste weken werd deze wel steeds populairder. In de meest recente versie krijgen gebruikers voordat ze een foto willen uploaden, de melding dat de afbeelding wordt opgeslagen op de cloudservers van het bedrijf. Volgens reacties van de makers van FaceApp op teleurgestelde gebruikers die hun ongenoegen kenbaar maken in de reviews van onder meer de Google Play Store, worden foto's niet langer dan 1 tot 3 dagen bewaard en heeft de app niet toegang tot alle foto's. Voordat je de app kunt gebruiken, moet je echter wel toestemming voor toegang tot de foto-mappen geven. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord