'Popcorn Time voor browser' BrowserPopcorn nu al offline 2015-10-21T09:30:45

8 redenen om nú over te stappen op de iPhone 6s

Audio in tabbladen Chrome nu te dempen

'Popcorn Time voor browser' BrowserPopcorn nu al offline

Daar kon je natuurlijk op wachten

'Popcorn Time voor browser' BrowserPopcorn nu al offline

Daar kon je op wachten: De website BrowserPopcorn, de 'Popcorn Time in je browser', is alweer offline. Wie nu naar de website gaat ziet dat de eigenaar de streaming-site offline heeft gehaald.

BrowserPopcorn werd eerder deze week erg populair als de 'Popcorn Time in je browser'. Op de website was het mogelijk torrents te streamen, zonder dat daar extra software voor nodig was. De site was dan ook gebaseerd op het notoire Popcorn Time.

Offline

De site is na zo'n 3 dagen alweer offline gehaald. Op de site staat nu alleen een kort bericht van de ontwikkelaar, die stelt dat het genoeg is geweest met BrowserPopcorn.

Legale alternatieven

"Dit project was nooit bedoeld als gevecht voor piraterij, maar een experiment om de streaming-technologie uit te proberen", stelt de maker. Hij wijst op legale alternatieven om films te kijken, zoals iTunes en Netflix.

Eigen server

Opvallend genoeg geeft de eigenaar wel instructies over hoe je zelf een eigen versie van BrowserPopcorn op kunt zetten, die je als lokale server kunt draaien. Die instructies zijn simpel: Een zipje downloaden en ergens dubbelklikken, en je kunt de films alsnog kijken.

Boetes

BrowserPopcorn was gebaseerd op de open source-code van Popcorn Time, dat een doorn in het oog van auteursrechtenorganisaties is. Mede door het grote succes van Popcorn Time zei Brein gisteren dat het mogelijk boetes wilde uitdelen aan individuele gebruikers van zulke diensten.

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord