Popcorn Time weer terug? Nieuwe app lijkt weer te werken

© CIDimport

Popcorn Time weer terug? Nieuwe app lijkt weer te werken

Geplaatst: 19 november 2015 - 09:07

Aangepast: 26 augustus 2022 - 21:13

Redactie ID.nl

Popcorn Time lijkt dezelfde kant als The Pirate Bay op te gaan: Vaak offline gehaald, maar het komt ook net zo vaak weer terug. De populaire fork PopcornTime.io lijkt dan ook weer op te staan uit de dood, nu een aantal ontwikkelaars de draad weer op heeft gepakt en de torrent-streaming-dienst weer aan het bouwen is.

De nieuwe versie van Popcorn Time gaat rond op Reddit, waar ontwikkelaars hun voortgang bijhouden. In de post staan screenshots meegeleverd die bewijzen dat Popcorn Time gewoon weer werkt.

Geen YiFy-torrents

Voor de nieuwe Popcorn Time wordt geen gebruik meer gemaakt van YiFy-torrents. Die groep is namelijk gestopt, waardoor de makers moeten uitwijken naar andere torrents. Dat is nu TorrentsAPI, dat gebruikt maakt van meerdere torrentsites om films te vinden. Voor het vinden van series gebruiken de ontwikkelaars een eigen API die het internet afzoekt naar websites als GorillaVid en VodLocker voor het streamen van afleveringen.

VPN

Ook zijn de ontwikkelaars een samenwerking aangegaan met VPN.ht, de provider die een gratis VPN-verbinding aanbood voor gebruikers van de eerdere Popcorn Time.

Rechtszaak

De ontwikkelaar zegt in een interview met TorrentFreak dat hij Popcorn Time wil 'in zijn volle glorie' wil herstellen. Het grote probleem daarbij is de domeinnaam; daarover is nog steeds een rechtszaak gaande. Wanneer die voorbij is, moet de website weer volledig werken, denkt de ontwikkelaar. Ook wil het team ervoor zorgen dat Popcorn Time gewoon weer zo werkt als eerst. "Eerst moeten we zorgen dat de app perfect is. We willen geen half werk afleveren."

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten