Popcorn Time zonder jailbreak op iOS te installeren

© CIDimport

Popcorn Time zonder jailbreak op iOS te installeren

Geplaatst: 7 april 2015 - 11:50

Aangepast: 26 augustus 2022 - 22:51

Redactie ID.nl

Popcorn Time komt morgen met een iOS-app die zonder jailbreak te installeren is. Via een speciale omweg kan dan iedereen met een iPhone of iPad de illegale streaming-dienst gebruiken.

UPDATE: We hebben een workshop gemaakt over hoe je Popcorn Time moet installeren. Die lees je hier.

Dat zeggen de makers van Popcorn Time tegen Computer Idee. De app komt om 17.00 uur Nederlandse tijd beschikbaar via de website van Popcorn Time.

Geen jailbreak nodig

Met de nieuwe Popcorn Time-app hebben gebruikers geen jailbreak meer nodig om films te kijken. Sinds september vorig jaar was het al wel mogelijk Popcorn Time te gebruiken, maar alleen wanneer je de app via de onofficiële App Store Cydia downloadde.

Niet via App Store

De nieuwe app, die woensdagmiddag uitkomt, heeft geen jailbreak nodig. De app wordt echter ook niet in de App Store geplaatst, want Apple verwijdert apps die illegale content aanbieden zoals Popcorn Time dat doet. In plaats daarvan werkt Popcorn Time samen met een stel andere ontwikkelaars, die via een eigen tool apps buiten de App Store om kunnen installeren.

Synchroniseren met pc

Om de nieuwe Popcorn Time te installeren op je iPhone of iPad, moet je je apparaat synchroniseren met je pc. We laten je morgen zien hoe dat moet via een workshop - zodra de app uit is gebracht. Voorlopig werkt die synchronisatie alleen nog met een Windows-pc, maar binnen korte tijd moet ook een Mac-app worden uitgebracht.

Chromecast-ondersteuning

In de nieuwe iOS-app zitten bovendien een flink aantal vernieuwingen. De belangrijkste daarvan is dat de app straks de Chromecast en Apple TV kan ondersteunen. Ook wordt, net als in de Android-app, een ingebouwde VPN meegeleverd zodat je anoniem kunt streamen.

Let er wel op dat Popcorn Time nog steeds illegaal is om te gebruiken, aangezien je zowel up- als downloadt. Dat mag in Nederland niet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten