Prestaties meeste antivirus-apps ondermaats 2019-03-22T15:22:11

Waarschuwing: gat in WinRAR actief misbruikt

Eigen stedengids maken met Google My Maps 2

Prestaties meeste antivirus-apps ondermaats

Prestaties meeste antivirus-apps ondermaats

Omdat er zoveel persoonlijke informatie op je smartphone staat, is dit apparaat ook een gewild doelwit voor cybercriminelen. Daarom wordt ook wel eens aangeraden om antivirus op je telefoon te installeren. Maar uit onderzoek van AV-Comparatives blijkt nu dat dit soort apps maar weinig mobiele dreigingen detecteren en dus ondermaats presteren.

Antivirusvergelijker AV-Comparatives installeerde 250 antivirus-apps op Android-smartphones van Samsung en onderwierp die aan 2.000 malafide apps. 138 van die apps detecteerden minder dan 30 procent van de malware. Ook installeerde men 100 'schone' apps, die door deze apps regelmatig dan weer juist wél als gevaarlijk werden gezien.

Wanneer een antivirusprogramma zo'n inschattingsfout maakt, wordt ook wel gesproken van een 'false positive'. Sommige apps zijn zo slecht in hun werk, dat ze zichzelf aanmerken als een veiligheidsrisico.

Bekende namen

Sommige apps presteren beter dan anderen. Dat zijn dan vooral de bekende namen die reeds hun sporen met antivirus-software voor pc's hebben verdiend. MalwareBytes, Avast, AVG, Avira, Eset, Kaspersky, McAfee en Trend Micro zijn voorbeelden van apps die meer dan 30 procent van de besmette apps ontdekte en geen enkele gezonde app als onveilig aanmerkte.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.

blog comments powered by Disqus


Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord