Printscreen-toets krijgt nieuwe functies in Windows 10 2018-05-04T16:09:10

Systeemvak

Twitter-gebruikers, verander je wachtwoord

Printscreen-toets krijgt nieuwe functies in Windows 10

Printscreen-toets krijgt nieuwe functies in Windows 10

Met de printscreen-toets heb je in Windows 10 straks meer opties om schermafbeeldingen te maken. Dat blijkt uit een nieuwe testversie van het besturingssysteem, gebaseerd op de Windows-update die in de herfstperiode uitkomt.

Standaard maak je met de printscreen-knop een screenshot van je hele scherm. Maar vaak wil je juist maar een bepaald gedeelte vastleggen. Dat kan na de Windows-update met een nieuwe knip-tool, onder de toetscombinatie Windows-toets + Shift + S.

Hierna teken je met de muis een rechtoek over het gedeelte van het scherm dat je wilt bewaren, vergelijkbaar met het Knipprogramma dat nu al in Windows 10 aanwezig is. De nieuwe toetscombinatie werkt alleen een stuk sneller. 

Bewerken

Daarna krijg je nog de mogelijkheid om het beeld te bewerken in de nieuwe Screen Sketch-app, eerder onderdeel van Windows Ink. Zo voorzie je je schermafbeeldingen van geschreven notities. Daarna sla je het plaatje op. 

Omdat de toetscombinatie wellicht moeilijk te onthouden is, kun je deze straks vervangen door de printscreen-knop in de toetsenbord-instellingen van Windows 10. Die start dan de nieuwe knip-tool en maakt niet meer een afbeelding van je hele scherm.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord