Problemen met nieuwjaarsdienst Facebook 2013-11-04T15:47:35

Cybercrime richt zich op mobieltjes in 2013

Nieuwjaarsduik te volgen op YouTube

Problemen met nieuwjaarsdienst Facebook

Problemen met nieuwjaarsdienst Facebook

Facebook heeft privacy-problemen gehad met de nieuwjaarswensendienst Midnight Deliveries. Met deze speciale dienst kunnen gebruikers nieuwjaarsboodschappen klaarzetten die automatisch worden afgeleverd zodra de klok om 12 uur vannacht het nieuwe jaar inluidt.

De IT-student Jack Jenkins meldde het beveiligingsprobleem in de Midnight Deliveries berichtenservice, schrijft The Verge. Facebook had per ongeluk de nieuwjaarswensen online gezet die mensen vooraf hadden gemaakt. Deze waren in te zien door derden die op Facebook waren ingelogd. Mensen konden daardoor de berichten van volslagen onbekenden lezen, de meegestuurde afbeeldingen bekijken en de boodschap zelfs verwijderen.

De volgende nieuwjaarswens kon worden gelezen door de getallen te wijzigen die aan het eind van de url in de browser staan vermeld. Berichten konden overigens niet op verzender worden opgezocht.

Facebook had Midnight Deliveries tijdelijk uit de lucht gehaald. The Verge meldt dat de dienst nu weer kan worden gebruikt voor het verzenden van nieuwjaarswensen. Maar het blijkt nu wel dat dergelijke diensten niet altijd zonder risico zijn voor de privacy van de gebruikers van sociale media.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord