Processor 'killen' via sms 2013-11-04T16:41:54

Kerst 2.0 volgens filmpje op YouTube

PowerPoint-bestand 'Christmas Message' bevat malware

Processor 'killen' via sms

Processor 'killen' via sms

Intel komt in 2011 met processors op de markt die via een sms kunnen worden uitgeschakeld.

Intel komt in 2011 met processors op de markt die via een sms kunnen worden uitgeschakeld. De nieuwe functie is bedoeld om te voorkomen dat bij diefstal of verlies, kwaadwillenden aan de haal gaan met de gegevens op de pc of laptop.Intel heeft op dit moment al processors in de handel die gebruikers kunnen uitschakelen via lan, wireless lan of een vpn-connectie, maar het nadeel daarvan is dat de dief of ‘eerlijke’ vinder eerst met de pc online moet voor er actie kan worden ondernomen. Door het uitschakelen ook via sms mogelijk te maken, houdt de eigenaar van de pc het initiatief. Via de sms kan de eigenaar ofwel versleutelde gegevens ontoegankelijk maken door een encryptie-sleutel te verwijderen of de toegang tot een pc onmogelijk maken door het opstartproces te blokkeren. Ook een combinatie van die twee is mogelijk.
Intel heeft veiligheid tegenwoordig hoog in het vaandel staan. Mede daarom kocht de onderneming  in augustus anti-virusbedrijf McAfee voor de lieve som van 7,86 miljard dollar.
Bron: Threatpost

Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord