Project-X Hoorn aanstichter vrijuit 2013-11-04T15:48:04

Grimm Roodkapje Google Doodle

Downloadverbod sneuvelt, Thuiskopieheffing blijft

Project-X Hoorn aanstichter vrijuit

Project-X Hoorn aanstichter vrijuit

De gemeente Hoorn kan de 30.000 euro kosten voor extra politie-inzet tijdens een Project-X feest in Hoorn niet verhalen op de 16-jarige Twitteraar die tot een dergelijk feest opriep.

Twee dagen na ellende van Project-X Haren leek er een vervolg te komen in Hoorn. Een 16-jarige jongen riep via Twitter op om ook in Hoorn een Project-X feest te beginnen. De tweet luidde: “#Project X Hoorn Schouwburg 24/9 21:00 RTRTRT” . Het Twitter-bericht bereikte duizenden mensen en zorgde dat de schrik er bij de gemeente Hoorn er goed inzat. Het Project X-feest dat via Facebook tot stand kwam in Haren leidde tot flinke rellen en de media stond er bol van. Project X-feest werd door Van Dale deze week zelfs verkozen tot woord van het jaar. Op dergelijke toestanden zat de gemeente Hoorn dan ook niet te wachten.

Opruiende tiener niet te vervolgen

Om dezelfde ellende als in Haren te vermijden, verhoogde de gemeente Hoorn de politie-inzet en hulpdiensten. De jongen werd uit zijn VMBO-klas gehaald en moest onder toeziend oog van de politie agent z’n tweet wissen. Daarna verscheen deze tweet:

KILLIAN ♕@KilliKonkaa

Mensen!! Project X is niet serieus!! Dus neem het niet serieus, het was een geintje vanuit mij!! RT! Dus geen projectX schouwburg

Maar ook nadat de jongen had gemeld dat het feest niet doorging, bleef het onrustig hoewel er tijdens het 'feest' zelf niet veel gebeurde. De gemeente wilde de extra gemaakte kosten verhalen op de tiener. Een advocaat en juristen die door de gemeente Hoorn werden ingeschakeld kwamen met slecht nieuws: Door een gat in de wet kan de opruier niet aansprakelijk worden gesteld voor de gemaakte kosten.

Wet aanpassen

De burgermeester van Hoorn heeft een brief naar de Minister van Veiligheid en Justitie gestuurd waarin hij pleit dat gemeenten de kosten in de toekomst wel kunnen verhalen op dergelijke relschoppers. De tiener die opriep tot het Project-X feest in Hoorn heeft echter spijt en vindt het ook oneerlijk dat de gemeente moet opdraaien voor alle kosten. 30.000 euro betalen doet hij niet maar de 16-jarige jongen geeft nu wel voorlichting op scholen in Hoorn omdat hij erg geschrokken is van de gevolgen van zijn actie.

[Via: NOS]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord