Psystar gaat over op Linux 2013-11-04T17:05:44

Firefox 3.6 is vertraagd. Komt nu in 2010

De glazen bol: spamjaar 2010

Psystar gaat over op Linux

Psystar gaat over op Linux

De Mac-klonenbakker Psystar stop met het verkopen van namaak mac-computers en zal zich concentreren op pc's met Linux als besturingsysteem. Na de veroordeling onlangs waarbij de rechter Psystar verbood om nog langer computer met het OS-X besturingsysteem van Apple te verkopen, kiest Pystar nu waarschijnlijk eieren voor zijn geld.

De Mac-klonenbakker Psystar stop met het verkopen van namaak mac-computers en zal zich concentreren op pc's met Linux als besturingsysteem.

Na de veroordeling onlangs waarbij de rechter Psystar verbood om nog langer computer met het OS-X besturingsysteem van Apple te verkopen, kiest Pystar nu waarschijnlijk eieren voor zijn geld. Ook de Rebel EFI-software wordt voorlopig niet meer verkocht. Deze software maakt het mogelijk om het mac-os op een eigen computer te installeren.

Wel heeft Psystar de rechtbank gevraagd, zich uit te spreken over de rechtmatigheid van deze software. Op zijn website stelt het bedrijf dat wie een t-shirt bestelt of 20 dollar doneert om de rechtzaak te bekostigen, een versie van de Rebel software krijgt, zodra de rechtbank Psystar in het gelijk stelt en de verkoop toestaat. Psystar is van mening dat het rechtmatige software betreft, waarvan je als koper het recht moet hebben het te gebruiken zoals je zelf wilt. Hetzelfde geldt voor een rechtmatig aangeschafte versie van het OS-x besturingsysteem.

Psystar blijft bestaande gebruikers van de software en hardware ondersteunen. Binnenkort zal het bedrijf computers gaan leveren die zijn gebundeld met een Linux versie als  besturingsysteem. Deze hardware zal nog steeds compatibel zijn met OS-x.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord