© CIDimport

Rabbijn hekelt Apple

Geplaatst: 21 november 2011 - 08:19

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:59

Redactie ID.nl

Hoofdrabbi in het V.K. Lord Sacks hekelt Apple voor het creëren van een consumentenmaatschappij. Hij vergeleek Jobs met zijn twee iPads als de moderne Mozes met zijn tabletten.

Het smachten naar nieuwe iPhones, iPods en dergelijke leidt volgens hem tot ondankbaarheid omdat men ontevreden wordt met wat men heeft. Men zou die tijd moeten gebruiken om God te bedanken volgens de Rabbi.

Rabb-i

Hij deed zijn uitspraken in het bijzijn van Koningin Elizabeth (naar verluidt zelf Apple-fan) en ziet in de i-producten van Apple een bevestiging van de egocentrische maatschappij waar alles om ‘ik’ (‘I’) draait.

Ridders

Of de uitspraken van de Rabbi de populariteit van Apple flink zal aantasten lijkt niet waarschijnlijk. Apple is ook in het V.K. populair. In 2009 zouden er nog plannen zijn om Jobs voor te dragen vooor het ridderschap in het V.K. maar de plannen werden naar verluidt in de koelkast gezet toen Jobs niet inging op een uitnodiging om op een politieke conferentie te spreken. Hoofd van Apple’s designafdeling en de in het V.K.-woonachtige Jonathan Ive heeft in 2006 de de titel ‘Most Excellent Order of the British Empire’ in de wacht gesleept, een stapje lager dan het Ridderschap.

[Afbeelding bij dit bericht komt van Dale Stephanos.] 

[Via: AppleInsider]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten