Reclame voor Edge duikt op in startmenu Windows 10 2020-02-10T11:26:41

Review: Withings Move ECG

Een slim én veilig huis

Reclame voor Edge duikt op in startmenu Windows 10

Reclame voor Edge duikt op in startmenu Windows 10

Microsoft is trots op zijn vernieuwde Edge-browser en wil deze dan ook maar wat graag onder de aandacht brengen. Een van de manieren blijkt een advertentie te zijn in het startmenu van Windows 10.

Een screenshot daarvan doet nu de ronde via de site Windows Latest. Bovenaan het startmenu worden Firefox-gebruikers specifiek opgeroepen om de Edge-browser eens uit te proberen. Opvallend is dat Edge op het systeem in kwestie reeds geïnstalleerd is...

Microsoft heeft de Edge-browser de afgelopen tijd opnieuw gebouwd, dit keer met Chromium als basis. Die versie is inmiddels handmatig te installeren. Mettertijd wordt de 'oude' Edge door deze nieuwe editie vervangen middels een Windows-update.

Dun ijs

Door gebruikers van andere browsers zo aan te spreken, begeeft Microsoft zich enigszins op dun ijs. Denk bijvoorbeeld terug aan de tijd dat het bedrijf van de Europese Unie een browser-keuzescherm moest tonen, om de monopoliepositie van Internet Explorer in te perken.

Overigens kun je dit soort reclame in je startmenu uitschakelen. Ga daarvoor naar Instellingen, Persoonlijke instellingen, Start en zet het schuifje uit bij Af en toe suggesties in Start weergeven.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord