Redt Windows Phone marktaandeel Microsoft? 2013-11-04T17:09:47

Pc's en televisies grote energieverbruikers in huis

Recessie duidelijk zichtbaar in zoekgedrag op internet

Redt Windows Phone marktaandeel Microsoft?

Redt Windows Phone marktaandeel Microsoft?

Microsoft heeft onlangs Windows Phone gelanceerd, een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem Windows Mobile. Dat was niets te vroeg. Het marktaandeel van Windows Mobile is het afgelopen jaar namelijk flink teruggelopen. Microsoft heeft succes met zijn nieuwe mobiele besturingssysteem, Windows Phone, hard nodig. Dat kan worden afgeleid uit onderzoek van onderzoeksbureau Canalys.

Microsoft heeft onlangs Windows Phone gelanceerd, een nieuwe versie van zijn mobiele besturingssysteem Windows Mobile. Dat was niets te vroeg. Het marktaandeel van Windows Mobile is het afgelopen jaar namelijk flink teruggelopen.

Microsoft heeft succes met zijn nieuwe mobiele besturingssysteem, Windows Phone, hard nodig. Dat kan worden afgeleid uit onderzoek van onderzoeksbureau Canalys. In het tweede kwartaal van 2008 was ruim 14 procent van alle verkochte mobiele telefoons voorzien van Windows Mobile. Een jaar later was dat nog maar 9 procent. Apple steeg in dezelfde periode van 2,1 naar 5,2. Ook Android, het mobiele besturingssysteem van Google, deed het goed, door uit het niets 2,8 procent van de markt te veroveren. Onbetwist leider blijft ondertussen Symbian (dat onder andere door Nokia wordt geleverd), met een marktaandeel van liefst 50,3 procent.

Deskundigen zijn overigens ook kritisch over het vermeende overweldigende succes van Apple. Commentator Joe Wilcox stelt op basis van cijfers dat Apple met zijn iPhone het ernstig laat afweten in de vier BRIC-landen (Braziliƫ, Rusland, India en China), die samen goed zijn voor 40 procent van de wereldbevolking. In Rusland heeft de iPhone een marktaandeel van 1 procent (2e kwartaal 2009), in de andere drie landen komt de iPhone niet eens in de statistieken voor.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord