Rellen oproepen via Facebook kost 4 jaar cel

© CIDimport

Rellen oproepen via Facebook kost 4 jaar cel

Geplaatst: 17 augustus 2011 - 07:23

Aangepast: 27 augustus 2022 - 08:41

Redactie ID.nl

Twee Britse mannen die via Facebook hadden opgeroepen om rellen te schoppen, zijn veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.

Jordan Blackshaw en Perry Sutcliffe-Keenan hadden tijdens de onrustige periode in Engeland via Facebook opgeroepen om rellen te schoppen. De twee mannen van begin twintig zijn gisteren veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.

Beide oproepen zijn niet in rellen uitgemond. Bij de oproep van Blackshaw was hij zelf de enige die kwam opdagen. De politie arresteerde hem meteen.

De oproep van Sutcliffe-Keenan trok nog minder relschoppers. Niemand kwam opdagen, zelfs Keenan zelf was niet eens aanwezig bij de, door hem zelf georganiseerde, rel.

Ook goede sociale netwerkacties
Naast de oproepen tot het schoppen van rellen, vonden er ook een aantal goede acties plaats via de sociale media. Zo had de Twitter-account @riotcleanup binnen een korte periode tienduizenden volgers en hielp het mee met de pogingen om het land weer schoon en veilig te maken.

Een andere webcampagne heeft meegeholpen om kapper Aaron Biber uit noord Londen te helpen nadat zijn zaak compleet vernield was tijdens de rellen. In totaal werd er meer dan 30.000 pond opgehaald en bovendien kwam voetballer Peter Crouch speciaal naar de kapsalon voor een knipbeurt.

[Via: Digital Trends

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten