Ring waarschuwt voor brandgevaarlijke videodeurbellen 2020-11-11T12:19:41

DropIt: andere acties

Strengere regels voor vloggers tegen sluikreclame

Ring waarschuwt voor brandgevaarlijke videodeurbellen

Ring waarschuwt voor brandgevaarlijke videodeurbellen

Zo'n 360.000 Ring-videodeurbellen blijken brandgevaarlijk wanneer ze verkeerd aangesloten worden. Een handvol eigenaren liep daardoor lichte brandwonden op. Voor zover bekend zijn de defecte apparaten alleen in de Verenigde Staten en Canada verkocht.

De videodeurbellen kunnen vlam vatten wanneer ze met de verkeerde schroeven worden bevestigd, zo valt te lezen op de site van de Amerikaanse Consumer Product Safety Commission. De interne accu raakt daardoor mogelijk oververhit. In 31 gevallen ging het ook daadwerkelijk mis. Bij het merendeel (23) bleef het gelukkig bij materiële schade.

Ring laat weten dat klanten hun deurbel niet terug hoeven te sturen. Ze hebben inmiddels een nieuwe handleiding ontvangen, met de oproep om de instructies nauwkeurig te volgen.

Waarom videodeurbel?

Met een videodeurbel zie je altijd wie er bij je voordeur staat. Ook kun je diegene spreken wanneer je zelf niet thuis bent dankzij de ingebouwde microfoon. Over het algemeen halen mensen dit soort bellen in huis als verkapte beveiligingscamera's. Volgens recente cijfers heeft 16 procent van de Nederlanders inmiddels zo'n slimme bel. 

Onlangs bespraken we het Ring Alarm-systeem. Lees hier de Ring Alarm review.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord