© CIDimport

Robot-dino wil de wereld veroveren

Geplaatst: 9 februari 2006 - 07:02

Aangepast: 29 augustus 2022 - 08:30

Redactie ID.nl

Na het 'overlijden' van Sony's robot-hondje Aibo staat de nieuwste Robopet alweer te trappelen. Het gaat om Pleo, een één week oude Camarasaurus sauropod. Moederbedrijf Ugobe heeft hoge verwachtingen van Pleo, die autonoom op zijn omgeving kan reageren en wiens gedrag met het verstrijken van de tijd evolueert.

Na het 'overlijden' van Sony's robot-hondje Aibo staat de nieuwste Robopet alweer te trappelen. Het gaat om Pleo, een één week oude Camarasaurus sauropod.

Moederbedrijf Ugobe heeft hoge verwachtingen van Pleo, die autonoom op zijn omgeving kan reageren en wiens gedrag met het verstrijken van de tijd evolueert. Hij heeft een veertiental beweegbare gewrichten, mét force feedback, waardoor hij vloeiend kan bewegen. 38 sensoren, onder andere voor licht, geluid en aanraking, zorgen ervoor dat hij kan rondwandelen zonder tegen obstakels te botsen én te reageren op zijn omgeving. Niets menselijks is Pleo vreemd: zo kan hij bijvoorbeeld boos of verveeld zijn, speels of bang, verdrieitg of aanhalig. Daarnaast kan hij kuchen, zuchten, niezen, zijn neus ophalen, kwispelen en nog een paar handenvol andere bewegingen waaruit zijn baasje precies kan opmaken hoe Pleo zich voelt. Als alles volgens plan gaat, maakt Pleo dit najaar zijn debuut in Amerika. Verwachte prijs is 199 dollar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten