Robots leren zichzelf koken 2015-08-28T16:44:36

Van a naar b met deze plank op wieltjes

Actiecamera Graava monteert zelf je filmpjes

Robots leren zichzelf koken

Robots leren zichzelf koken

Mensen leren koken door recepten te lezen, en robots kunnen dat inmiddels ook. 'PR2' is daar een voorbeeld van. De robot zoekt informatie op internet en leert zichzelf zo aan hoe een pizza gebakken moet worden.

De wetenschappers achter het bijbehorende RoboHow project tonen in een YouTube-video dat PR2 zijn mechanische hand ook niet omdraait voor het klaarmaken van pannenkoeken. 

De robot haalt de instructies van WikiHow, een site die zijn informatie altijd presenteert in handige stappenplannen. Ook recepten maken deel uit van de site.

Kennis delen

Uiteindelijk is het de bedoeling dat PR2 zijn kennis ook kan overdragen aan andere robors. Zodra hij een recept heeft geleerd, weten alle andere robots ook hoe het moet. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord