Robotstofzuiger van Dyson komt eindelijk uit

© CIDimport

Robotstofzuiger van Dyson komt eindelijk uit

Geplaatst: 4 september 2014 - 09:28

Aangepast: 13 februari 2023 - 10:14

Redactie ID.nl

Dyson lanceert volgend jaar diens eerste robotstofzuiger. De Dyson 360 Eye is zestien jaar in ontwikkeling geweest en kostte 47 miljoen dollar om te maken.

Maar volgens Dyson-oprichter James Dyson zou deze uitvinding de andere robotstofzuigers die al op de markt zijn dan ook overbodig maken, met name omdat de Dyson 360 Eye een sterkere opzuigkracht heeft dan de concurrenten.

Het idee achter de stofzuiger is dat deze het schoonmaakwerk even goed kan doen als een mens. Anders is zo'n apparaat niet veel meer dan een gimmick, stelt Dyson in een interview met Wired.

Rupsbanden

Middels de 360-graden draaiende camera brengt de stofzuiger de kamer in kaart en kan hij zelf een route bepalen. Dankzij rupsbanden rolt de Dyson 360 Eye als een kleine tank over laminaat, tapijt en drempels. En zodra 'ie klaar is met schoonmaken, keert hij uit zichzelf terug naar zijn oplaadstation. Via een app voor iOS en Android is er ook een schema voor het apparaat in te stellen, mocht je langere tijd van huis zijn.

Het duurt nog wel een tijdje voor de Dyson 360 Eye gewoon in de winkel te koop is. Eerst volgt een lancering in Japan, naar verwachting in de lente van 2015. Daarna volgt de rest van de wereld. Een prijs is nog niet gegeven.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten