Rotterdam figureert in nieuwe game

© CIDimport

Rotterdam figureert in nieuwe game

Geplaatst: 19 maart 2009 - 14:03

Aangepast: 27 augustus 2022 - 16:12

Redactie ID.nl

Grote steden in games zijn óf denkbeeldig (denk Liberty City) of zijn doorgaans in Amerika gepositioneerd. Het is maar zelden dat een Nederlandse stad wordt gebruikt (waarbij we A2 Racer van Davilex maar even buiten beschouwing laten).

Grote steden in games zijn óf denkbeeldig (denk Liberty City) of zijn doorgaans in Amerika gepositioneerd. Het is maar zelden dat een Nederlandse stad wordt gebruikt (waarbij we A2 Racer van Davilex maar even buiten beschouwing laten). In de shooter Resistance: Retribution, die vanaf vandaag voor de PSP beschikbaar komt, speelt Neerlands grootste havenstad echter een behoorlijke rol.

De Britse marinier James Grayson probeert alle Chimera (de bad guys) te vernietigen in een postapocalyptisch landschap. Daarbij doet hij diverse Europese steden aan, waaronder dus Rotterdam. Je moet wel goed kijken om de Maasstad te herkennen, maar op het screenshot dat hierbij staat zijn toch echt de Maas en het Noordereiland te herkennen. Als je aan het spelen bent, zal dat rondkijken moeilijk gaan trouwens: dan moet je echt te geconcentreerd bezig zijn met het uitschakelen van de talrijke vijanden.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten