Routers TP-Link versturen data naar Avira zonder toestemming 2022-03-14T10:16:43

Review: Netgear Meural (MC315GDW-10000 S)

Microsoft lanceert vernieuwde Xbox-app voor Windows

Routers TP-Link versturen data naar Avira zonder toestemming

Routers TP-Link versturen data naar Avira zonder toestemming Bron: TP-Link

Routermaker TP-Link stuurt gegevens van gebruikers door naar antivirussoftwarebedrijf Avira, ook wanneer klanten aangeven dat niet te willen.

Beide bedrijven werken al jaren samen aan verschillende producten, die ervoor moeten zorgen dat mensen veilig hun routers kunnen gebruiken. Met beschermlagen als HomeCare en HomeShield worden apparaten van gebruikers beschermd tegen cyberaanvallen en andere online bedreigingen.

TP-Link stuurt gegevens door

Gebruikers kunnen echter zelf bepalen of ze willen dat TP-Link hun gegevens met partner Avira deelt. Maar nu blijkt dus dat de routermaker alsnog data deelt op het moment dat gebruikers aangeven dat niet te willen.

Dat ontdekte een persoon op Reddit (het grootste internetforum van dit moment). De TP-Link Archer AX3000 verstuurde bakken met data naar de Avira SafeThings-servers. Binnen 24 uur werden er meer dan 80.000 verzoeken gedaan.

Avira SafeThings is een platform dat werkt in de cloud en op intelligente wijze bedreigingen analyseert door internetverkeer te monitoren.

Eerder al ontdekt

Een opvallend aspect aan dit verhaal is dat de redactie van XDA Developers dit nieuws eerder al bevestigde. Die redactie bestaat uit een aantal mensen die veelal de basis van apps onderzoeken en een kijkje achter de schermen van softwareproducten nemen.

Zo werd onder meer ontdekt dat de TP-Link Deco X68 hetzelfde deed als de Archer, ook wanneer er geen consent was. TP-Link reageerde destijds met het statement dat een toekomstige software-update het probleem zou verholpen, maar dat is er tot op heden nog niet van gekomen.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord