RTL-iPad kan te veel volgens belastingdienst

© CIDimport

RTL-iPad kan te veel volgens belastingdienst

Geplaatst: 4 december 2012 - 14:13

Aangepast: 27 augustus 2022 - 05:17

Redactie ID.nl

De iPad kan te veel om enkel als communicatiemiddel te worden aangemerkt vindt de belastingdienst. Het is in de eerste plaats een computer en daar is de rechtbank in Haarlem het mee eens. Hierdoor moet RTL Nederland ruim drie ton aan loonheffing betalen op de iPads die het bedrijf in 2010 aan het personeel verstrekte.

Volgens webwereld moet RTL door deze maatregel 323.687 euro betalen aan loonheffing omdat er in totaal 664 iPads (inclusief 3g-abonnement) zijn uitgedeeld aan het personeel. RTL ziet het als vakliteratuur en waren niet per se voor zakelijk gebruik. Ze maakten deel uit van het kerstpakket en bij ontslag hoefde de tablet niet te worden teruggegeven. De fiscus en de rechtbank in Haarlem zien meer in de iPad en vinden ‘vakliteratuur’ vergezocht. De rechtbank stelt:

"Mede gelet op het formaat van de iPad, het geheugen van 32 GB en met inachtneming van de vele andere gebruiksmogelijkheden dient de iPad veeleer te worden aangemerkt als kleine computer die mede geschikt is voor verschillende vormen van communicatie", aldus de meervoudige kamer. Het is minder vergelijkbaar met een smartphone.”

RTL heeft tegenover webwereld laten weten tegen de uitspraak in beroep te gaan.

[Via: Webwereld]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten