Russische investeerder wil ICQ overnemen

© CIDimport

Russische investeerder wil ICQ overnemen

Geplaatst: 14 december 2009 - 08:12

Aangepast: 17 november 2022 - 08:38

Redactie ID.nl

Het lijkt erop dat de ontvlechting van de ooit zo grote internetspeler AOL doorgaat, met als volgende stap de verkoop van instant-messenger-service ICQ. De Russische internet investeerder Digial Sky Technologies (DST) is in onderhandeling met AOL over de overname van ICQ.

Het lijkt erop dat de ontvlechting van de ooit zo grote internetspeler AOL doorgaat, met als volgende stap de verkoop van instant-messenger-service ICQ.

De Russische internet investeerder Digial Sky Technologies (DST) is in onderhandeling met AOL over de overname van ICQ. Daarmee zou een bedrag tussen de 200 en 250 miljoen dollar gemoeid zijn. ICQ is Ruslands grootste instant messaging service en heeft 8,4 miljoen unieke bezoekers in Rusland per maand.

AOL heeft ICQ in 1998 overgenomen voor $ 400 miljoen. Onlangs heeft mediagigant Time Warner AOL afgesplitst en op eigen benen gezet. AOL zou nu bezig zijn zich te concentreren op zijn core business, het verzorgen van internettoegang in de VS. Door het verkopen van ICQ kan geld worden vrijgemaakt.

Via: Cnet

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten