Russische ruimtegekko's weer in contact met aarde 2014-08-28T13:40:52

The Expendables 3 populair op torrentsites

Slimme autogordel houdt je wakker achter het stuur

Russische ruimtegekko's weer in contact met aarde

Nu kunnen ze weer veilig thuiskomen

Russische ruimtegekko's weer in contact met aarde

Het Russische ruimtevaartbureau Roskosmos is weer in contact met de vijf gekko's die vorige week de ruimte in werden gelanceerd. Eerder verloor de satelliet contact met ground control en werd het ergste gevreesd.

Rusland stuurt de diertjes de ruimte in om te onderzoeken wat de effecten zijn van gewichtloosheid, voornamelijk op het gebied van voortplanting. Toen het contact met de Foton-M4 werd verloren, leek het er op dat de gekko's niet meer thuis zouden komen. De reptielen liepen het risico te verhongeren.

Dode muizen

Het zou niet de eerste keer zijn dat Rusland dieren kwijtraakt in de ruimte. Vorig jaar kwamen zo'n 25 muizen om in een dertig dagen durende ruimtereis.

Vijftien gekko's maakten destijds deel uit van dat experiment. Ze overleefden de tocht allemaal, wat hoopvol stemt voor het mannetje en de vier vrouwtjes die nu in een baan rond de aarde cirkelen. De gekko's komen naar verwachting halverwege september terug op aarde.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord