Ruzie XS4All en KPN gaat verder in rechtbank 2019-10-23T14:01:01

Firefox 70 introduceert privacy-dashboard

CCleaner opnieuw doelwit van cybercriminelen

Ruzie XS4All en KPN gaat verder in rechtbank

Ruzie XS4All en KPN gaat verder in rechtbank

De ondernemingsraad van internetprovider XS4All stapt naar de rechter vanwege de plannen van moederbedrijf KPN om XS4All als los merk in 2020 op te heffen. De partijen komen er onderling maar niet uit, er wordt al maanden over het besluit gesteggeld.

Begin dit jaar maakte KPN bekend dat de merken Yes, Telfort en XS4All samengevoegd zouden worden onder de KPN-naam. In het geval van XS4All stuitte de provider daarbij direct op verzet. Niet alleen van XS4All-klanten die massaal een online petitie tegen het besluit ondertekenden, maar ook vanuit de eigen gelederen.

XS4All valt al een tijd onder KPN maar opereert nog steeds zelfstandig. Men wil dat in de toekomst zo houden en daarom zijn er de afgelopen maanden verschillende stappen gezet om KPN's plannen te dwarsbomen. Zo werden potentiële negatieve gevolgen voor klanten en werknemers boven water gehaald in een uitvoerig onderzoek.

Doorzetten

Advies was toen om XS4All als los merk te blijven behouden. Maar KPN is onvermurwbaar. Ondanks het rapport zet het de geplande fusie gewoon door. De provider houdt vol dat de unieke eigenschappen van XS4All onder KPN behouden blijven. Een van de speerpunten is daarbij de uitstekende klantenservice die XS4All-afnemers gewend zijn.    

Daarmee leek de kous af, maar de OR van XS4All laat het er nog steeds niet bij zitten. Daarom wordt er nu een rechtszaak opgezet. Het verzoekschrift is reeds ingeleverd. Op het moment van schrijven laat een officiële reactie van KPN nog op zich wachten. Wordt opnieuw vervolgd...


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord