Safari-update fixt bug die data lekt 2022-01-24T09:29:57

Dit biertje is door kunstmatige intelligentie bedacht

Review: Razer Pro-serie

Safari-update fixt bug die data lekt

Safari-update fixt bug die data lekt

Apple stoomt een update voor de Safari-browser klaar die een stuitend probleem oplost. De browser lekt namelijk persoonlijke gegevens van zijn gebruikers.

Het gaat om browsergeschiedenis en identifiers waarmee websites kunnen zien met wie ze te maken hebben. Het probleem ligt in de JavaScript-api IndexedDBm, die er normaliter voor zorgt dat websites uit andere tabs niet bij elkaars aangemaakte gegevens kunnen. Door een fout in de implementatie is dat – op moment van schrijven – wel het geval. Daar lekt er nu data.

Oplossing voor Safari-browser onderweg

Browsers die gebruikmaken van WebKit krijgen allemaal te maken met dit probleem. Dat gaat dus onder meer over Safari 15 voor Mac en de iOS- en iPadOS-versies van de app. Sommige third-party browsers, zoals Chrome, hebben er ook last van op die platformen. Echter, de macOS Monterey 12.2, iOS 15.3- en iPadOS 15.3-updates moeten het probleem verhelpen voor iedereen.

De ontdekkers van het probleem, FingerprintJS, lanceerde eerder een website waarin de bug gedemonstreerd werd. Daar konden gebruikers live zien welke gegevens websites in handen kregen wanneer ze meerdere tabs naast elkaar hadden openstaan. Wanneer je de verse updates downloadt voor de genoemde platformen, dan kun je via diezelfde websites checken of de problemen verholpen zijn. Want als het goed is zou de bug als sneeuw voor de zon verdwenen moeten zijn.

Wanneer de genoemde updates precies beschikbaar zijn, dat is niet bekend. De releasekandidaten zijn nu wel beschikbaar, waardoor het niet lang meer kan duren.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord