Samsung biedt als eerste overzetten WhatsApp-chats van iOS naar Android 2021-09-08T11:54:30

AutoHideMouseCursor

Review: Eufy Video Deurbel Slim

Samsung biedt als eerste overzetten WhatsApp-chats van iOS naar Android

Samsung biedt als eerste overzetten WhatsApp-chats van iOS naar Android

WhatsApp werkt aan opties om je berichtengeschiedenis mee te nemen zodra je van een iPhone naar een Android-toestel overstapt. Recente Samsung-smartphones ondersteunen dit nu als eerste. Andersom werkt het nog niet.

De chat-app laat je op Android-telefoons van Samsung voortaan berichten importeren vanuit iOS. Dit omvat chatgeschiedenis van individuele contacten en groepen, zowel teksten als verzonden/ontvangen media, accountgegevens, je profielfoto en instellingen. Het kopiëren gebeurt niet via de cloud, het is de bedoeling dat je beide telefoons op elkaar aansluit met een usb-c-naar-lightning-kabel. 

Een belangrijke kanttekening is dat de functie alleen beschikbaar is wanneer je WhatsApp voor de eerste keer opstart nadat je een nieuwe Samsung-telefoon hebt gekocht, of je huidige toestel terugzet naar de fabrieksinstellingen zodat de chat-app met een schone lei begint. Daarnaast is versie 3.7.22.1 van de Samsung Smart Switch-app vereist. WhatsApp op de iPhone dient minstens versie 2.21.160.17 te zijn, en op Android heb je minimaal versie 2.21.16.20 nodig.

Op de site van WhatsApp lees je verdere instructies.

Ook naar andere merken

Wat het overzetproces tot op heden lastig maakte, is dat WhatsApp back-ups op iOS in Apple's iCloud opslaat en op Android in Google Drive. Met de nieuwe methode worden beide clouddiensten omzeild.

Vanwege de huidige vereisten, is het meenemen van iOS-chats naar Android voor slechts een kleine groep WhatsApp-gebruikers weggelegd. Er wordt nog aan gewerkt om de importeer-optie ook naar andere Android-merken te brengen. 


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord