Samsung erkent lek in Galaxy S smartphones, Tabs en Note-apparaten 2013-11-04T15:47:54

Brein eist stopzetten SpotPlanet

Maya-kalender Google Doodle

Samsung erkent lek in Galaxy S smartphones, Tabs en Note-apparaten

Samsung erkent lek in Galaxy S smartphones, Tabs en Note-apparaten

Begin deze week kwam het bericht naar buiten dat er een groot beveiligingslek zit in de Exynos-chipset. Samsung erkent het lek en zegt aan een oplossing te werken.

Door het lek in de Exynos-chipset (4210 en 4412) is er een niet-beveiligde toegang mogelijk tot het fysieke geheugen waardoor kwaadwillenden vrij spel hebben op het toestel omdat er complete applicaties in het geheugen geplaatst kunnen worden. De toegang is voor de camera-applicatie van Samsung op o.a. de Galaxy S II, de Galaxy S III, de Galaxy Note, de Galaxy Note II, de Galaxy Note 10.1, de Galaxy Tab 7.0, de Galaxy Tab 7.0 plus en de Galaxy Tab 7.7.

Reactie Samsung:

Samsung is op de hoogte van het potentiële beveiligingsprobleem gerelateerd aan de Exynos-processor en zal zo snel mogelijk een software-update verspreiden om het probleem op te lossen. Het probleem kan alleen optreden wanneer er een kwaadaardige applicatie gebruikt wordt op één van de betrokken apparaten. Dit geldt niet voor de meeste apparaten, die alleen betrouwbare en geauthenticeerde applicaties gebruiken. Samsung zal de situatie blijven volgen tot de update beschikbaar is voor alle apparaten.

Fix op xda-forum

Op het xda-forum waar het lek werd gespot, is inmiddels al een fix beschikbaar in de vorm van een apk maar die zorgt wel voor problemen met de camera (de fix zou uit te schakelen zijn om de camera te kunnen gebruiken). Ook krijg je root-toegang tot je toestel via het programma. Uiteraard installeren op eigen risico.

[Via: Androidworld]


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord