Samsung Galaxy Tab verkoopverbod opgeheven in Australië

© CIDimport

Samsung Galaxy Tab verkoopverbod opgeheven in Australië

Geplaatst: 30 november 2011 - 10:16

Aangepast: 27 augustus 2022 - 07:53

Redactie ID.nl

Goed nieuws voor Samsung, de rechtbank in Australië heeft een eerdere beslissing van een rechter teruggedraaid waardoor de Galaxy Tab 10.1 niet meer in de ban is. De rechtbank oordeelde dat het eerdere besluit van rechter Annabelle Bennett ‘duidelijk de verkeerde’ was.

Apple had de ban geëist omdat de tablet van Samsung veel teveel op de iPad lijkt. Voorwaarde is dat Samsung alle transacties moet bijhouden, waarschijnlijk om na te kunnen gaan hoe de verkopen van de Galaxy Tab die van de iPad te beïnvloeden. Apple heeft het nog wel voor elkaar gekregen om de ban tot vrijdag 4 uur te laten lopen, tijd die het gebruikt om in hoger beroep te gaan.  Samsung is daar niet blij mee met het oog op de aankomende kersverkopen en vind dat er direct een halt moet worden geroepen aan het onrechtmatige verkoopverbod. Apple pleitte aanvankelijk voor een verlening tot maandag maar dat zouden ze alleen in een hoger beroep kunnen eisen. In principe zou de Galaxy Tab dus vanaf vrijdag 4 uur ’s middags in Australië te koop moeten zijn.

Rechter Annabelle Bennett (ban het?) de gebeten hond

Samsung haalde ook nog uit naar rechter Annabelle Bennett die het verkoopverbod had opgelegd en beschuldigde haar er van dat ze de basisvaardigheden van het begrijpen en toepassen van de wet niet beheerst. De drie rechters die nu uitspraak deden, lijken het daar mee eens door te zeggen dat de beslissing van Bennet duidelijk de verkeerde was. Bennett had in haar schriftelijk besluit niet een assessment gemaakt van de sterke punten van Apple, iets dat verplicht is voordat ze het verkoopverbod op mag leggen. De rechters gingen zelfs zo ver te stellen dat het huidige bewijs van Apple te weinig is om aan te tonen dat de verkoop van de Galaxy Tab inbreuk maakt op Apple’s touch screen patent.

[Via: The Sydney Morning Herald]

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten