Samsung komt met video-app voor virtual reality-bril Gear VR

© CIDimport

Samsung komt met video-app voor virtual reality-bril Gear VR

Geplaatst: 31 december 2014 - 07:30

Aangepast: 26 augustus 2022 - 23:42

Redactie ID.nl

Samsung brengt een speciale app uit waarmee je films in 360 graden kunt kijken op een virtual realitybril. De app is bedoeld voor de Gear VR-bril van Samsung, en wordt regelmatig voorzien van nieuwe video's.

De Gear VR is een speciale virtual reality-bril van Samsung, die wat weg heeft van de Oculus Rift. De bril werkt samen met een Galaxy Note 4-smartphone die in het apparaat kan worden geschoven. Vervolgens kun je speciale apps opstarten zodat je in een virtuele wereld terecht komt.

360 graden

Dergelijke brillen zijn erg geschikt voor het spelen van VR-games of voor het kijken van films in een virtuele omgeving. Daarbij zou je dus een film kunnen kijken waarbij 360 graden om je heen van alles gebeurt. In de nieuwe app die Samsung nu heeft uitgebracht zitten al enkele video's waarbij je een voorproefje kunt zien.

Race

Zo is op dit moment al een filmpje te bekijken van een Nascar-race, waarbij je mee kunt kijken vanaf de passagiersstoel. Ook zitten er filmpjes tussen waarbij een landschap te zien is uit China. De video's zijn te downloaden en te streamen.

Lord of the Rings in VR

Dat concept is overigens niet helemaal nieuw, want de Play Store heeft op dit moment al een hoop video's waarmee je virtuele werelden kunt bekijken. Zo is er een app waarmee je met een controller door de Gouw uit Lord of the Rings kunt lopen.

Telefoon bij nodig

De Gear VR werd vorige maand uitgebracht, maar is op dit moment nog niet in Nederland verkrijgbaar. De bril komt begin volgend jaar op de markt, al is er nog geen definitieve datum bekend gemaakt. Wel is bekend dat de bril 199 euro gaat kosten. Daarvoor heb je echter ook een Samsung Galaxy Note 4-smartphone nodig - andere smartphones werken nog niet.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten
ID.nl logo

ID.nl, onderdeel van Reshift BV, is in 2022 gestart en uitgegroeid tot de meest toonaangevende en complete consumentensite van Nederland. Het doel van ID.nl is om de consument te helpen met alle technologie die hoort bij het dagelijks leven: van smart-health-meters tot e-bikes, van warmtepompen tot zonnepanelen - en alles daar tussenin!

Duidelijk, betrouwbaar en onafhankelijk: ID.nl maakt moeilijke dingen makkelijk.

Contact

ID.nl

Nijverheidsweg 18

2031 CP Haarlem

info@id.nl

Telefoon: 023-5430000