Samsung levert Note 7 op 10 oktober aan pre-order-klanten

© CIDimport

Samsung levert Note 7 op 10 oktober aan pre-order-klanten

Geplaatst: 22 september 2016 - 09:15

Aangepast: 26 augustus 2022 - 19:05

Redactie ID.nl

De Samsung Galaxy Note 7 wordt op 10 oktober uitgeleverd aan klanten die hem hebben voorbesteld. Ter compensatie voor de maand vertraging, krijgen ze ook een 128GB Micro-sd-kaartje. Samsung geeft aan dat er nog geen datum is waarop de Note 7 officieel wordt gelanceerd.

De Note 7 zou op 2 september al in de Nederlandse winkels verschijnen, maar eind augustus werd dit opgeschoven naar 9 september. De vraag naar de smartphone zou te hoog zijn, liet Samsung destijds weten. Enkele dagen later kwam de echte reden boven water: de Note 7 had een gevaarlijke accu die kon ontploffen. De Nederlandse verkoop werd tot nader order uitgesteld, maar in landen als de VS waren er al 2.5 miljoen toestellen verkocht. Samsung startte een grote terugroepactie maar kon niet voorkomen dat er 35 Note 7-modellen zijn ontploft. De ongelukken hebben voor zover bekend geen letselschade veroorzaakt, maar er zijn diverse auto's in vlammen opgegaan en er is ook schade aan hotelkamers en huizen.

Note 7 verkoop Nederland

Nu Samsung een paar weken aan de nieuwe, goede accu's heeft gewerkt, kan het kijken naar het hervatten van de Note 7 verkoop. In de VS lijkt dit medio oktober te gebeuren. Nederlanders die de smartphone hebben voorbesteld (pre-order), krijgen hem op 10 oktober geleverd. Inclusief 128GB Micro-sd-kaartje ter compensatie, want de Note 7 komt immers een maand later dan gepland. Wanneer het toestel hier de vrije verkoop ingaat, kan Samsung nog niet zeggen omdat 'de levering van nieuwe toestellen een enorm logistiek proces is'. Klanten die de Note 7 hebben voorbesteld, hoeven zelf geen actie te ondernemen. Zij krijgen de Micro-sd-kaart opgestuurd en kunnen de Note 7 op 10 oktober verwachten. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten