Samsung maakt scherm dat om toestel kan vouwen

© CIDimport

Samsung maakt scherm dat om toestel kan vouwen

Geplaatst: 15 november 2013 - 07:55

Aangepast: 27 augustus 2022 - 02:51

Redactie ID.nl

Naar verwachting komt smartphonemaker Samsung volgend jaar met een telefoon waarvan het scherm on de zijkanten van het toestel heen vouwt. De nog naamloze telefoon moet een nieuwe telg worden in Samsung’s Galaxy-lijn, meldt Bloomberg.

Helemaal verrassend komt het nieuws van Bloomberg niet, want in januari van dit jaar

de Zuid-Koreaanse smartphonemaker al een beeldscherm dat om een toestel kan vouwen. Deze techniek, genaamd Youm, wordt al gebruikt in de smartwatch Galaxy Gear, die ook in Nederland te koop is. Voor smartphones moet deze techniek dus op een iets groter scherm worden toegepast.

Informatie op de zijkant

De techniek maakt het mogelijk om op de zijkanten van de telefoon notificaties te tonen, blijkt uit patenten. Zo kan een gebruiker aan de zijkant van zijn smartphone de batterijstatus aflezen en zien of hij e-mails of sms’jes heeft. Ook moet het toestel ontgrendeld kunnen worden via de zijkant en kunnen er tabbladen van de webbrowser neergezet worden.

Bloomberg meldt dat de telefoon naar verwachting pas in de tweede helft van volgend jaar uitkomt en dus niet tijdens de Consumer Electronics Show in januari van dat jaar. Samsung kondigde eerder dit jaar al een mobiele telefoon aan met een gebogen beeldscherm, genaamd de Galaxy Round. 

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten