Samsung stopt ontwikkeling nieuwe blu-rayspelers 2019-02-27T10:20:39

Windows 10: Stappenbeschrijving

Dutch Filmworks in hoger beroep tegen downloadboete-uitspraak

Samsung stopt ontwikkeling nieuwe blu-rayspelers

Samsung stopt ontwikkeling nieuwe blu-rayspelers

Samsung werkt niet langer aan nieuwe blu-rayspelers, zo maakt het bedrijf bekend. Later dit jaar zou er een 4K-model lanceren, maar de plannen daarvoor zijn geschrapt. Sony en Panasonic blijven op dit gebied als de grootste spelers achter.

Het besluit zou zijn genomen vanwege de teruglopende verkoop van films op fysieke schijfjes. Zelfs dvd's zouden nog vaker worden verkocht dan blu-rayfilms, althans in de Verenigde Staten. The Digital Entertainment Group becijferde vorig jaar wel dat 4K-blu-rayfilms binnen deze krimpende markt telkens populairder worden.

Het blu-rayformat van Sony won het uiteindelijk van de hd-dvd's van Toshiba, als de nieuwe standaard voor full hd-films. Sinds 2016 worden er ook ultra hd blu-ray's verkocht, die bedoeld zijn voor 4K-televisies. Je hebt daarvoor wel een geschikte speler nodig, zoals Samsung ze tot voor kort ontwikkelde.

Dure hobby

Het format kreeg de afgelopen jaren fikse concurrentie van streamingdiensten zoals Netflix. Voor een relatief laag maandbedrag krijg je daarmee een groot aanbod aan 4K-films en series. 4K-blurays zijn naar verhouding een stuk duurder. Je betaalt al gauw meer dan 30 euro per film. Alleen de grootste filmliefhebbers hebben dat er voor over.

Voorlopig geldt Samsungs beslissing voor de Amerikaanse markt. Hoe het zit met Europa, is nog niet bekend.


Off-topic reacties worden verwijderd. Linken naar illegale bronnen is niet toegestaan. Opmerkingen over eventuele spelfouten, andere opmerkingen en vragen betreffende de website kunt u mailen naar de webmaster.Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord