Samsungs eco-telefoon met stappenteller

© CIDimport

Samsungs eco-telefoon met stappenteller

Geplaatst: 15 oktober 2009 - 10:10

Aangepast: 27 augustus 2022 - 14:05

Redactie ID.nl

Op het Mobile World Congres in Barcelona werd afgelopen februari de Blue Earth van Samsung aan het grote publiek gepresenteerd. Vanaf januari ligt het toestel nu ook daadwerkelijk in de winkel. De Samsung Blue Earth is een full-touch mobiele telefoon op zonne-energie (het zonnepaneel zit aan de achterzijde).

Op het Mobile World Congres in Barcelona werd afgelopen februari de Blue Earth van Samsung aan het grote publiek gepresenteerd. Vanaf januari ligt het toestel nu ook daadwerkelijk in de winkel.

De Samsung Blue Earth is een full-touch mobiele telefoon op zonne-energie (het zonnepaneel zit aan de achterzijde). De telefoon is gemaakt van gerecycled plastic dat ondermeer afkomstig is van lege waterflesjes. Bovendien zitten er geen giftige stoffen als beryllium en broom (vlamvertrager) in. Heel bijzonder is de interface die gebruikers doorlopend wijst op het milieu. Zo zit er bijvoorbeeld een ingebouwde stappenteller in, die geregeld doorgeeft hoeveel co2-uitstoot de gebruiker bespaard heeft door te gaan lopen in plaats van de auto te nemen - en hoeveel bomen dat gered heeft. Prijskaartje? 399 euro, inclusief btw.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten