Samsung’s gebogen smartphone komt niet naar Nederland

© CIDimport

Samsung’s gebogen smartphone komt niet naar Nederland

Geplaatst: 18 oktober 2013 - 06:17

Aangepast: 27 augustus 2022 - 03:04

Redactie ID.nl

’s Werelds eerste smartphone met een gebogen beeldscherm, de Samsung Galaxy Round, komt niet uit in Nederland. Dit bevestigt fabrikant Samsung in een bericht op zijn Facebook-pagina. Het toestel is sinds deze week al wel te koop in Zuid-Korea.

De fabrikant noemt geen specifieke reden waarom de gebogen telefoon niet uitkomt in Nederland, maar het is al langer bekend dat Samsung de gebogen schermen nog niet in een oplage kan produceren die groot genoeg is om een wereldwijd publiek te voorzien. Volgens geruchten lukt het Samsung om enkele honderdduizenden gebogen schermen per maand te maken, wat niet genoeg is om het toestel wereldwijd aan te bieden.

Na eerdere geruchten onthulde Samsung vorige week de Galaxy Round, een smartphone die naast een buigzaam scherm over een aantal andere indrukwekkende stukjes techniek beschikt. Het toestel lijkt qua uiterlijk erg op de Galaxy S3 en S4, maar heeft een lichte buiging in het midden van het toestel. De telefoon is niet volledig flexibel en kan ook niet helemaal dubbelgevouwen worden, maar volgens Samsung helpt het golvende design wel om het toestel gemakkelijker te bedienen.

Specificaties Galaxy Round

Samsung’s nieuwste toestel beschikt over een 5.7-inch 1080p HD Super AMOLED beeldscherm. De Galaxy Round is 7.9 millimeter dik, weegt 154 gram en heeft een batterij van 2800mAh. De smartphone draait op Android 4.3, heeft 3GB RAM-geheugen, een processor van 2.3GHz en een 13-megapixel camera. De Samsung Galaxy Round is voorlopig alleen in Zuid-Korea beschikbaar.

Deel dit artikel
Voeg toe aan favorieten